عوامل مؤثر در هزینه سوله
به طور کلی محل احداث سوله، کاربری سوله، مصالح به کار رفته در ساخت آن، وزن سوله، نوع سوله و داشتن یا نداشتن جرثقیل سقفی از جمله عوامل مؤثر بر هزینه ساخت سوله به حساب میآیند.
- محل احداث
به طور کلی عرض، شیب، میزان خاک برداری و گودبرداری زمین، تأثیر زیادی در هزینه ساخت سوله دارد. هر چه عرض زمین بیشتر باشد و اختلاف سطح آن زیاد باشد به تبع نیاز به گودبرداری و خاکریزی بیشتر میشود و در نتیجه هزینه ساخت سوله نیز افزایش پیدا میکند.
- کاربری سوله
کاربری سوله به عوامل مختلفی مانند ارتفاع سوله، میزان آهن استفاده شده در آن، دهانه سوله، میزان مصالح مورد نیاز برای ساخت دیوارها، سقف و کف، نوع کفپوش و بسیاری موارد دیگر بستگی دارد. به طور مثال هزینه ساخت سوله برای مصارف کشاورزی مانند سالن پرورش قارچ یا مرغ نسبت به هزینه ساخت سوله برای مصارف صنعتی بسیار بالاتر است.
- مصالح به کار رفته
طرح و نمای بیرونی سوله، نوع درب و پنجرههای نصب شده در آن، تأسیسات برقی و مکانیکی سوله و دیگر عوامل سازهای، تأثیر زیادی بر هزینه تمام شده ساخت سوله میگذارد. طبیعی است که هر چه از متریال مرغوبتری استفاده شود، قیمت نهایی بالاتر میرود.
البته عوامل دیگری مانند داشتن، نوع سوله و یا نداشتن جرثقیل سقفی و وزن سوله نیز تأثیر مستقیم بر قیمت راه اندازی آن میگذارد. هر چه وزن سوله بیشتر باشد، از آهنآلات بیشتری برای ساخت آن استفاده شده است، بنابراین هزینه ساخت سوله بیشتر خواهد شد.